Spring navigationen over og gå direkte til indhold

RedderLIV: marts 2024

Nyhedsbrev til medlemmer af Reddernes Fagforening - Danmarks fagforening for alle reddere under det præhospitale område. En fagforening kun for reddere - og af reddere.

Kære medlemmer af Reddernes Fagforening

Vi sætter med interview af Daniel Groth Chrestensen endnu en gang fokus på PTSD. Han var med i beredskabet under fyrværkeriulykken i Seest i 2004. Han  fik selv PTSD som 18-årig. Vi har talt om livet videre derfra. Som stadig er fyldt med eventyr.

Gennem længere tid vi sat fokus på PTSD og redderes psykiske arbejdsmiljø. For al forskning viser, at alle kan få PTSD, men at beredskabsfolk er særligt i farezonen. 

Derfor har vi et helt særligt tilbud til vores medlemmer, hvor vi har indgået samarbejde med Landsforeningen for PTSD-ramte og pårørende. Så du kan få hjælp, hvis uheldet rammer dig. Det kræver dog dit ja. 

Så husk at tilmelde dig ordningen - den er gratis. Men det kræver, at du skriver til bhs@reddernesfagforening.dk med navn og "Ja tak PTSD".

Med venlig hilsen
Bestyrelsen 

NYT INTERVIEW OM PSTD

Paramediciner – PTSD-ramt og fuld af eventyrlyst

Som et helt nyt initiativ vil vores formand Kim Volder Hammershøj sidde ved telefonen tirsdag den 3. oktober. Her vil han sidde klar til at tale med jer - kolleger og medlemmer– for at høre jeres holdninger.

Daniel Groth Chrestensen har fået sin drengedrøm opfyldt og blevet paramediciner, selvom han blev PTSD-ramt som 18-årig. Han fortæller om vejen videre.

Vi har talt med ham, om at være den første i baren - og den sidste, der gik hjem. Om ikke at få den hjælp, der skulle til – og hvordan han selv fandt den. Og også gerne vil hjælpe andre i samme situation, for ambulancefaget kan få konsekvenser.

Mere om PTSD

Her kan du læse nogle af vores seneste nyheder og artikler om PTSD. Husk at du altid kan finde vores nyheder på hjemmesiden her.

Nyt ph.d.-projekt undersøger forebyggelse af redderes risiko for PSTD - Vi hjælper allerede medlemmerne

Husk at Reddernes Fagforening allerede har sat PTSD problemet på skinner og tilbyder Danmarks bedste hjælp og rådgivning helt gratis til alle vores medlemmer. 

Tilmeld dig nyt samarbejde til kamp mod PTSD

Vi har indgået samarbejde med Landsforeningen for PTSD-ramte og pårørende.  Husk at tilmelde dig til bhs@reddernesfagforening.dk med navn og "Ja tak PTSD".

Alle kan få PTSD – men beredskabsfolk er særligt i farezonen

Efter at have ligget alt for længe i en utæt våddragt under en øvelse får tidligere ambulancereder Per Laudrup Jørgensen PTSD. Men han bliver også ramt på sin retfærdighedsfølelse og føler sig lost i systemet. Derfor har han været med til at stifte Landsforeningen for PTSD-ramte og pårørende.

LAD OS VÆRE SOCIALE

Følg med i Reddernes Fagforening på sociale medier

Der rør sig rigtig meget i vores forening - og du kan løbende følge med på vores sociale medier.

Du finder os på Facebook, Instagram og LinkedIn.

Giv din kollega tre måneders gratis fagforening

Med dit medlemskab får du ikke alene A-kasse, forsikring og faglig hjælp i faglige sager. Du støtter også Reddernes Fagforenings arbejde for bedre vilkår for de danske ambulance- og ST-reddere.

De første tre måneder er gratis.