Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Ambulancebehandlerelever er også skuffede over OK24

Ikke kun færdiguddannede reddere har rejst kritiske røster mod FOAs forhandlingsresultat ved OK24. Blandt ambulancebehandlerelever høres også skuffelse over forhandlingsudfaldet. De føler sig overset i forhandlingerne på det offentlige område, selvom de udgør en stor del af den samlede arbejdsstyrke, fortæller ambulancebehandlerelev Jamie Pedersen.

Jamie Pedersen, der er ambulancebehandlerelev i Region Syddanmark og bestyrelsesmedlem af Reddernes Fagforening, er én af de elever, som er forundret over FOAs forhandlingsresultat ved OK24.

”Det er kritisabelt, at eleverne i så ringe en grad bliver tilgodeset under OK24, siger Jamie Pedersen. 

Eleverne udgør en stor del af styrken

Jamie Pedersen påpeger, at det offentlige for nærværende står for 60 procent af landets ambulancekørsel.

”Når man tænker på, hvor stor en del af den samlede styrke ambulancebehandlereleverne efterhånden udgør, er det især bemærkelsesværdigt. For det var oprindeligt et af FOAs fokusområder, hvor de blandt andet ville have pension under uddannelse, anciennitet under uddannelse og bedre overtidstillæg til eleverne. Men intet af dette er der blevet plads til i forhandlingsresultaterne,” siger Jamie Pedersen.

Han understreger, at elever inden for ambulancefaget kun bliver hørt, hvis ambulancebehandlereleverne står samlet i én fagforening, som kæmper sammen med alle andre reddere for én fælles brancheoverenskomst på både det private og offentlige område. Det vil betyde, at ambulancefolk ikke hver især skal leve i konstant uvished, om lønnen i morgen eller hvilken fagforening redderfaget nu skal drukne i.

 

 

 

Vores mærkesager

  • Fælles brancheoverenskomst
  • Bedre løn- og arbejdsvilkår
  • Mere uddannelse og efteruddannelse

Tilmeld dig nyt samarbejde til kamp mod PTSD

Vi har indgået samarbejde med Landsforeningen for PTSD-ramte og pårørende.  Husk at tilmelde dig til bhs@reddernesfagforening.dk med navn og "Ja tak PTSD".

Medlemsfordele

Reddernes Fagforening har skåret alle overflødige udgifter fra, for at sikre dig en god fagforening til en rimelig pris. Uden at skære ned på medlemsfordelene.

Tre måneders gratis fagforening

Med dit medlemskab får du ikke alene A-kasse, forsikring og faglig hjælp i faglige sager. Du støtter også Reddernes Fagforenings arbejde for bedre vilkår for de danske ambulance- og ST-reddere.

De første tre måneder er gratis.